Actiunea este atitudinea omului autodidact
Studiul individual ajuta la accesarea partilor necunoscute
--
Destinatia omului autodidact reprezinta un fenomen complex pentru ca se cultiva starea de cunoastere si de curiozitate. Cand omul devine curios, inseamna ca incepe sa manifeste in concret experiente, oameni, locuri, care il vor ajuta sa priveasca poate intr-un mod diferit viata, sau cel putin va prelua ceea ce crede ca ii foloseste.
Curiozitatea face parte din procesul de cunoastere pentru ca omul curios intodeauna va dori sa afle mai multe despre existenta proprie si existenta celorlalti, va dori sa invete din ceea ce intalneste si va invata cum sa se raporteze intai la sine, iar apoi la ceilalti.
Frumos la omul autodidact este ca se angajaza constient la detinerea unor atribute, care il ajuta sa se adapteze in situatii abstracte si situatii care il pun fata in fata cu alte perscpective.
Omul autodidact iubeste frumusetea si oamenii, este comfortabil cu incertitudinea si evita orice actiune care ii poate scadea vibratia, insa daca se intampla sa intre in contact cu o situatie care il activeaza, va sti sa discearna ce este nevoie sa pastreze din experienta neplacuta si ce nu.
Insa daca incep sa disec putin cuvantul neplacut pe silabe, ajung sa descopar ca ne-pla-cut, este alcatuit din 3 silabe, dintre care prima este o negatie, iar daca eliminam prima silaba, ajungem la pla-cut.
Asta ce inseamna ?
Inseamna ca noi oamenii alegem cum sa privim o experienta, un loc, un om. Singuri luam decizia fata de noi daca incurajam activarea negativa sau colaborarea cu sinele pentru a reduce conflictul interior. Ei bine, asta face omul autodidact, analizeaza constient, insa ramane in contact cu sinele.
Cand incepi sa descoperi ca evolutia semnifica cunoastere si curiozitate, atunci vei incepe sa cauti sa acumulezi informatii despre tot ce te inconjoara, iar uneori poti face asta constient sau inconstient. Poti fi curios despre luna, stele, soare si in acelasi timp poti fi curios despre atomi si stiinta, pentru ca la un moment dat omul autodidact va ajunge sa imbine tot ce cunoaste pentru a regla stari emotionale negative personale. Luna ofera emotie, iar stiinta concret.
Povestea omului autodidact este ampla si este in continua desfasurare, insa eu cred ca cel mai important lucru care se poate intampla in auto-invatare si dezvoltare personala este ca se lucreaza la dezvoltarea capacitatii de a functiona cu rezilienta si usurinta la momentul prezent. Cumva cred ca cel care doreste sa invete tot timpul, este in contact cu corpul sau si cu senzatiile pe care le simte si pe care invata sa le gestioneze, in momentul in care intra in contact cu alte tipologii mentale sau comportamentale.
Pentrul omul autodidact, interlocutorul nu reprezinta o tinta, nu ii ameninta existenta si nici nu apar raspunsuri care constau in stres, senzatii de neplacere si stare de amenintare, pentru ca interlocutorul incepe sa ii devina al treilea ochi. Acel ochi care il ajuta in mod constant sa isi hraneasca spiritul si sa ii dezvolte libertatea de exprimare. Frumos este ca nu te simti legat doar de un singur punct de vedere, permiti si existenta altor idei.
Omul autodidact nu intra in colaps, doar invata sa zboare si sa actioneze. Cand omul are impuls sa actioneze, isi acceseaza parti necunoscute, pentru ca intalneste alte parti necunoscute.
Iar daca eliminam negatia, necunoscutul devine cunoscut.