Anamneza sufletului si complexitatea mintii

Cautam sufletul dar ne trezim in minte

Alexandra Androne
4 min readSep 9, 2021

Sufletul nu analizeaza, iar mintea ne pacaleste. Noi cautam sufletul dar ne trezim in minte. Sufletul simte si libertatea de reactie ajuta si scapa mintea de conflicte. Regandim pentru ca stim ca mintea da semnale gresite si sufletul este singurul care ne poate ajuta sa intelegem complexitatea lumii in care traim.

Suntem energii purificatoare si relatia cu sinele nu poate fi dobandita, poate fi trezita. Asa cum si sufletul se va trezi intr-o zi si ego-ul va fi rasturnat de liniste. Suntem o substanta reala si devenim o enigma pentru minte. Cautam sa descoperim pacea interioara dar ne lovim de zidurile vii ale mintii si atunci tindem sa ne dezvolam intr-o lume care nu ne apartine. Lumea interioara si lumea exterioara duce la echilibru, sa iubesti plaiul sufletesc si sa descoperi plaiul mental te tine in balanta si in luarea deciziilor functionale.

Misiunea noastra personala de viata nu este strict legata doar de modul in care actionam la nivel profesional ci despre cum ne desfasuram sufletul in planul fizic. Spiritul isi cunoaste drumul iar cand ne rupem de vechi, apar discordante intre ceea ce dorim, ceea ce simtim si in final cum actionam in mediul social.

Realitatea o putem crea iar realismul il putem accepta. Frica sa ne rupem de ceea ce suntem ne blocheaza energia de vindecare. Reprimam si incurcam cine suntem cu adevarat. Trebuie sa ardem emotii si sa binecuvantam experientele nefaste, trebuie sa privim cu optimism spre viitor dar sa renegociem trecutul. Iar prezentul este aici si acum, plin de stari alternante care doar ne conduc spre un drum mai usor suportabil.

Cum reactionam si de ce reactionam ?

Este in natura firii sa reactionam in fata unui pericol iminent, dar problema apare cand ramane suspendata reactia si blocajul la randul lui blocheaza o dezvoltare armonioasa a personalitatii. Ne bazam pe comportamente de aparare pentru a supravietui insa in acel moment sufletul este agresat si mintea are chef de joaca. Are chef de joaca pentru ca socurile emotionale si traumele pe care nu am stiut sa le interpretam atunci , si-au facut loc in viata noastra.

Parti de lumina uitate- Avem frica de necunoscut si aceasta frica o putem imprastia in univers, dar cum ?

Prin curajul de a simti frica si prin curajul de a o accepta. E acolo, face parte din tine, insa sa devii fara frica e drum lung.. cred ca atunci sufletul se va simti intreg si se va iubi fara conditionare la pura sa valoare. Conteaza ca noi sa pasim incet si sigur pe un pamant cunoscut? Conteaza sa faci cunoscut necunoscutul si sa alegi sa inveti din intuneric.

In intuneric reactionam si nu lasam lumii sa vada partile noastre reale. O experienta fantastica si care ne creste vibratia este atunci cand exista persoane care ne ajuta sa ne descoperim in intuneric si asta cred ca se numeste securitate sufleteasca.. La prima vedere pare un schimb dar analizand putin, ne dam seama ca acceptarea intunericului altuia este de fapt acceptarea propriului nostru intuneric. Intuenericul nostru pe care am ajuns sa il iubim si sa il analizam pentru a nu se traduce in refuz pe viitor . Apare apoi dispare si frumosul este cand ai libertatea sa alegi daca vei reactiona sau nu in fata situatiei. Cand acceptam intunericul devenim liberi iar cand devenim liberi, devenim lumina si din lumina devenim neinfricati.

Totul vine din lume pentru ca noi suntem lumina si tot ceea ce invatam se va conecta atat de frumos la momentul potrivit, incat vom cauta agitatia in lume dar vom primi doar liniste. Cand ajungem sa iubim partile imperfecte din viata noastra gasim liniste in ceea ce stim ca suntem si putem deveni. Oamenii au nevoie sa stie ca aprecierile sau confirmarile indirecte ajuta sa se simta impliniti si speciali. Natura noastra ne indruma sa privim in interior si sa oferim iubire, chiar daca in unele momente noi simtim ca nu ne iubim si nu putem fi iubiti. Invatam sa iubim parti din noi iar asta tot iubire de sine se numeste.

Iubirea neconditionata vine cu timpul si e ca o mangaiere plina de pace. Noi suntem iubire, celulele sunt imbibate cu iubire si cu acceptare, trebuie sa vedem dincolo de barierere puse si de reactiile necontrolate ale mintii. Mintea ne minte si curajul sta in noi sa citim din suflet iar sufletul nu cunoaste frica, cunoaste doar seninatate si iubire.

Alexandra Androne 2021

--

--

Alexandra Androne
Alexandra Androne

Written by Alexandra Androne

Psychologist. Writer. Reader. Art lover. Friend of nature. Creative human.

No responses yet