Cand drumul se clatina, tine-te de adevarul tau

Sufletul stie ce se intampla cu tine si te ghideaza

Photo by Paulina H. on Unsplash

E incredibil ce iti ofera viata cand te deschizi si cand accepti ca tot ce te inconjoara este o forma a ta, o manifestare a interiorului tau, a lucrurilor pe care ti le doresti, a emotiilor pe care le pastrezi secret si acele zambete care merita sa fie impartasite.

Cateodata e incredibil cat de des retraim momente din viata in care am fost atinsi pe suflet si este la fel de incredibil cum aceste urme raman stocate in corp daca senzatiile din timpul momentului, nu sunt procesate. Ca indivizi suntem configurati sa privim in ansamblu adevarul abia dupa ce stam fata in fata cu minciuna si reusim sa insamantam propriul teren cu grija, atentie si iubire, abia dupa ce construim pentru altii statui.

Invatam ca adevarul este in noi si reusim sa intelegem intr-un final diferenta dintre adevar si minciuna, lumina si intuneric, dimineata si noapte, compasiune si non-comapsiune. Practic claritatea lumii, universul interior se trezeste dupa ce inveti sa renegociezi traumele din trecut. Universul interior reprezinta o conexiune strans legata intre cine am fost, cine suntem si cine vom deveni. Acest trio care este magic si plapand, daca alegi sa il privesti asa. Un trio care tine pe loc populatia, pentru ca asta face urma traumatica, te tine legat de maini si de picioare, de trecut. Dar tu esti prezentul, nici macar viitorul. Esti aici si acum, iar spiritul tau stie asta, stie ca vrei sa zambesti, sa dansezi, sa te indragostesti, sa iubesti, sa calatoresti, dar trauma nu te lasa pentru ca trauma lasa urme, unele adanci.

Trauma schimba cursul vietii, iar cand inveti sa o renegociezi, tu schimbi cursul vietii. Nici pe mine nu m-a ocolit intelepciunea traumei, insa am invatat sa o renegociez si sa creez stari fiziologice, afective si senzoriale pentru a tranforma starile de neputinta si de frica.

Cand viata este atinsa de trauma, omul se schimba, perceptia se schimba, iar omul devine un maestru in transformare si pierde lucruri esentiale.

In multimea de ganduri, reactii, senzatii, exista o lumina alba care licareste chiar daca trauma e activa. Se numeste suflet, spirit, inima, lumina, spune-i cum vrei tu. Iar cand esti in contact cu sufletul, intelegi ca nu suntem singuri in aceasta dimensiune, simplu fapt ca reusim sa taiem corzile traumelor stramosilor nostrii, ne da o doza de speranta ca nu suntem singuri si ca ne putem aborda existenta in alt mod decat o stiam pana acum.

Pana nu facem cunostinta cu noi, nu ne cunoastem existenta cu adevarat si automat nu putem sa accesam cea mai buna versiune a noastra. Ceea ce devenim, exista deja setat in suflet, insa noi cateodata alegem sa trecem pe langa drumul nostru, din frica, teama, neputinta sau durere. Insa da, pentru ca o persoana sa ajunga pe drumul sau, uneori e nevoie sa treaca prin crize.

Lumea actuala presupune doar materie si atat, cand noi suntem mai mult decat un corp fizic. Avem valori spirituale si ne putem trezi constiinta atunci cand o sa fim solidari cu noi insine. Cand refuzi cine esti sau ceea ce smti, practic iti amplifici suferinta si iti amani drumul spre succes, insa castigul ar fi doar o lectie in plus.

Nu vorbesc acum din carti, sau din citate, vorbesc din suflet, iar sufletul contribuie foarte mult la expunerea a ceea ce simtim. E important sa ne asumam cine suntem, pentru ca doar asa putem sa devenim entitatea mult dorita. Sunt sigura ca unele lucruri nu trebuie sa se intample, sau se opresc din cursul normal pentru ca altfel iti amani drumul tau. Cineva mi-a spus candva ca sunt prea boema iar eu i-am dat dreptate, insa asta inseamna arta. Sa fii asa cum simti. Sa te simti arta, sa faci arta si sa creezi artisti. Pentru mine sa creez artisti inseamna sa ajut omul sa isi gaseasca echilibrul si sa se citeasca singur printre randuri.

Uneori ne interogam si ne judecam pentru experiente nefaste, insa ele apar ca sa jongleze cu puterile pe care le avem si practic ele doar asa pot iesi la suprafata. In asumare, multi inca suntem infantili, pentru ca fugim de suflet, insa sufletul nu fuge de noi, pentru ca sufletul exista in noi. Si va exista, fara incetare.

Putem sa experiementam de-a lungul vietii diverse emotii, de la frica, bucurie, teama, spaima, stare de asteptare, insa la final tot ce conteaza e iubirea. Cine fuge de iubire? Cine se declara asumat insa face inversul a ceea ce a expus ca e necesar sa fie facut.

E important sa intelegm ca suntem diferiti si ca avem ritmul propriu, iar asta inseamna ca transformarea mea poate sa nu fie in acelasi timp cu a ta, insa dezvoltarea oricum se produce. Drumul pe care il facem, drumul calatoriei spre sine, este un drum lung insa e presarat doar cu experiente frumoase si ramane ca noi sa privim bucuria in oglinda ochilor nostrii.

Iar cand drumul se clatina, tine-te de spiritul tau. Spiritul se traieste, e dificil sa pui in cuvinte ce simti, cum simti sau de ce simti. Si e minunat ca din ce in mai multa lume cauta calea asta, de cunoastere, de regasire, sau mai bine cunoscuta , sub numele de cea spirituala. Calea spirituala nu are legatura cu vrajitorii sau alte bazaconii, pentru ca spiritul esti tu.

Calea spirituala este calea care te ajuta sa te redescoperi in materie de emotii, constiinta, decizii, sa evoluezi, sa primesti cu bratele deschise calea ta. Calea spirituala ne invata sa dam jos ziduri de protectie, sa transcedem ce se intampla in exteriorul nostru iar apoi sa intelegem ca suntem suflet, ca suntem divin si ca suntem diferiti, ca apoi sa acceptam si sa permitem sa infloreasca pe langa noi si alte adevaruri.

Prin iubire de sine vom intelege ca zidul de protectie , reprezinta un mecanism de aparare, iar granita poate fi trecuta usor. Daca vrei si iti dai voie.

Alexandra Androne 2022

--

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Alexandra Androne

Alexandra Androne

More from Medium

What is Widen Crowdfunding and how does it work?

Get Our Netgear Router Setup Done With Routerlogin.Net

Reasons Why Your Company Should Migrate to the Cloud Today

CS371p Spring 2022 Blog 3: Gavin Garcia