Cand tu alegi sa vezi dincolo de iris

Misiunea ta este unica

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

De ce nu ne putem conecta la suflet cand mintea e in frica ?

Este una dintre cele mai frecvente intrebari pe care ni le adresam cand simtim ca mintea are alte planuri decat sufletul. Sufletul este un drum pe care pasesti cu iubire si cu compasiune. Drumul pe care trebuie sa il urmezi tu, face parte din tine si din fiecare particula pe care tu ai lasat-o in locurile pe care le-ai vizitat pe acest pamant. Mintea nu deosebeste ce este real si ce este imaginar, actionand din frica doar amplificam starea de teama si neputinta. Provocarea adevarata incepe cand alegem sa vedem dincolo de frica si sa disecam emotia care ne-a fost data sa o simtim. Da, o emotie ne este data sa o simtim, iar actiunea pe care o intreprindem este o alegere.

Dar ce faci cand simti ca prezentul nu mai este ? Modul in care noi gandim tine atat de experientele pe care le-am avut in trecut cat si de modul in care ne raportam la prezent si ce se intampla cu celulele noastre agresate. Tindem sa raspundem inuititv din trauma in cazul unei situatii stresante si care se aseamana cu un episod anterior de frica si teama.

Vindecarea este unul dintre cele mai frumoase si magice cuvinte care alina sufletul. Asa cum o albina armonizeaza o floare, vindecarea armonizeaza sufletul, iar sufletul incepe sa zambeasca si sa creada in propria magie.

Cred ca trebuie sa privim dincolo de fizicul unei persoane si sa invatam sa ii cititm sufletul, parte a sa care ajuta la construirea vietii pe pamant, In unele momente tindem sa privin doar in ochii interlocutorului nostru si nu privim sufletul, magia si misiunea sa unica. Totul tine de noi si cum interpretam oamenii din viata noastra. Putem invata ce inseamna o misiune pe pamant de la orice om pe care il intalnim, fie el domnul care curata strada sau profesoara din gimnaziu. Toata lumea are o poveste de spus si stelele zambesc cand tu alegi sa privesti dincolo de iris. Lumina sufletului apare cand tu alegi sa iti schimbi viata si cand alegi sa vezi dincolo de trauma si durere. Totul e magie, noi suntem magie.

Dar cum vedem dincolo de trauma? Prin iubire si acceptare, suna simplu dar e foarte complicat. Exista acea calatorie a sinelui in care puterea de a actiona liber se dezvolta si iti da voie sa iti observi fiecare etapa din viata cu detasare si armonie. De ce armonie? Pentru ca prezentul iti arata calea si controlul emotional iti arata iubirea de sine.

Ce alegem sa credem asta se va indeplini, ce alegem sa visam asta se va adeveri iar ce alegem sa simtim asta vom interpreta. Pe scena episodului mental, imaginatia ar trebui sa aiba rolul principal dar sufletul sa fie regizorul. Regizorul care schimba perceptia asupra vietii si asupra a tot ceea ce imaginatia vrea sa devina.

Alege sa crezi si vei fi magie. Noi nu suntem consecinte ci suntem particule de lumina.

Alexandra Androne 2021

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store