Cei care se bucură pentru reușitele altora au șanse mai mari să inspire omenirea

Atunci cand te bucuri devii o expoziție de artă

Photo by on

de Alexandra Androne

Fiecare om este unic si frumos in felul sau. Cei care ii sustin pe ceilalti au sanse mai mari sa reuseasca. Atunci cand daruiesti fara intentia de a primi inapoi acelasi lucru, fii sigur ca vei primi ca recompensa de la univers acelasi tip de energie dar fix in acel moment cand te vei simti blocat.

Meseria de psiholog m-a invatat ca daca nu te simti in siguranta in propriul corp, vei tot simti sentimente de discomfort fata de ceilalti. Dar ceea nu stiai atunci, poti invata si aplica acum. Sa te simti in siguranta in propriul corp inseamna si ca iti constientizezi valorile personale, ceea ce inseamna ca nu te vei mai compara cu ceilalti sau experientele tale nu le vei mai compara cu a altora.

Cand nu ne bucuram pentru ceilalti, nu e despre ei, este despre noi, avem ceva de vindecat, de curatat, de modelat. O persoana care nu se simte in siguranta va tinde sa atace mereu persoana care este implicata in propriul proces de dezvoltare, pentru ca o simte mai conectata la sine. Dar atacul nu este despre interlocutor ci despre atacator. Sustinerea unui alt om nu ne va lua pacea, binecuvantarile sau norocul si ne va creste vibratia de 2 ori mai tare.

Ce poti sa faci cand simti ca esti blocat si nu te poti bucura ?

  1. Priveste in exteriorul tau : Oamenii care se compara cu ceilalti sunt blocati in experiente care nu le apartin si isi centreaza atentia pe ceea ce nu pot realiza decat pe ceea ce pot realiza.
  2. Provoaca-te sa observi la tine ce faci bine si ceea ce ai : Acest lucru le aminteste oamenilor ca daca nu au in acest moment acel lucru pe care si-l doresc, au totusi alte lucruri pentru care poate sa fie recunoscatori. Cand alegi sa te centrezi pe ceea ce nu ai, pierzi din vedere lucruri care cu adevarat te fac fericit.
  3. Observa cum te simti : Desi uneori este mai usor sa ne prefacem ca nu simtim discomfort si sa trecem cu vederea, mai sanatos este sa fim sinceri fata de noi si sa numim emotia. Acest lucru va crea spatiu de vindecare si va tranforma emotia negativa intr-una pozitiva. Numirea emotiei va permite pas cu pas sa iti creezi un mecanism sanatos in care vei alege cum sa reactionezi in fata situatiilor care creeaza discomfort.

Te poti intreba:

  • Ce se intampla in viata mea care ma face sa ma simt in acest fel ?
  • Daca aceasta situatie pare mai dificila decat este sau o fac eu sa para?
  • Ce pot face pentru a-mi arata sustinerea pentru alta persoana ?
  • Cum ma va face sa ma simt daca incurajez sau felicit alta persoana?

Invidia este un sentiment comun insa uneori nu poti controla sentimentul si gandurile care apar in mintea ta, insa in acel moment poti alege daca raspunzi cu acuzare fata de sine sau cu compasiune de sine. Cand oamenii aleg sa incurajeze si sa ii felicite pe alti oameni , ii va ajuta sa isi restructureze propriul scenariu mental.

Cei care se bucura pentru ceilalti inspira omenirea.

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store