Cum îi recunoști pe oamenii fericiți: ei nu se află la extrema excepționalului uman ci la granița cu propria definiție a neobișnuitului excepțional
Criza umană nu este doar materială ci este mai degrabă existențială. Există un număr infinit de moduri prin care se poate descoperi ceea ce funcționează și ceea ce nu în rândul oamenilor. Totul se întâmplă pentru ca dezvoltarea în societate sa fie realistă, concretă și în acord cu valorile pe care oameni le au. Suntem bombardați de excepțional în fiecare zi. Viața noastră e plină de situații, oameni, experiențe care arată că se afla extremele de superioritate a experienței umane. Acești oameni nu își permit să arate societății scheme adevărate ale personalității lor iar asta crează un ciclu toxic în rândul oamenilor mai sensibili. Tot acești indivizi abia așteaptă să întâlnească acei oameni cu care au posibilitatea să își exercite așa zisă putere. Cineva care nu trăiește în adevăr încearcă să manipuleze realitatea personală dar și a altora prin acțiuni concrete, astfel încât să nu existe alte rezultate decât a scopului personal. Când cultura unei societăți abundă în povești precum cea a excepționalului uman, oamenii încep să nu mai ofere o conotație corecta lumii înconjurătoare și se crează iluzii. Se crează o falsă impresie în rândul oamenilor mai ușor de influențat, precum că discutarea părțiilor mai puțin extraordiare ale vieții reprezintă slăbiciune și e musai să te ascunzi după un zid. Acesti oameni trăiesc pentru a impresiona alți oameni și sădesc în societate ignoranța. Mai ales neputința în rândul oamenilor care chiar au nevoie de ajutor și nu reușesc să îl ceară.
Oamenii fericiți trăiesc pentru a-si onora valorile personale și se mândresc cu minusurile care știu că pot fi transformate în plusuri. Diferența dintre oameni nu trece niciodată neobservată, însă o observă doar cine are ochi să privească adevărul.
In schimb, oamenii fericiți sunt cei care au înțeles că viața reprezintă o invitație în a deveni conștient despre comportamentele care nu îi ajută să traseze un drum în evoluția personală și că singura modalitate prin care pot aduce lumină peste umbră este să fie sinceri și să nu își ascundă esența interioară.
E demonstrat științific că, cu cât cauți să te simți mai bine tot timpul și să prezinți partea vieții cu acei norișori roz.. cu atât mai neatrăgătoare și cu impact minor vei privi lumea în care trăiești. Acest lucru se va întâmpla pentru că se va crea senzația de lipsa, iar senzația de lipsă te va face sa creezi premise legate de un viitor, care oricum este incert. Ceea ce este cert si este necesar să fie trăit cu intensitate o reprezintă prezentul, aici și acum.
Uneori, cel mai simplu și la îndemâna lucru in viață este sa nu incerci să privești in viitor si să nu te stresezi la modul în care se vor rezolva lucrurile. Asta nu înseamnă că nu îți setezi obiective, ci devi detașat de rezultat și esti cu ochii pe procesul în sine. Ușor de spus, mai greu de aplicat, pentru că mintea caută să întoarcă situațiile pe toate părțile și așa găsește și mai multe motive de îngrijorare, unele care nici măcar nu există. Dar și asta poate fi modelat și controlat. Omul are de câștigat mult când acceptă să privească o noua perspectivă asupra unei situații și reușeste să devină conștient de acțiunile sale.
Oamenii care își trasează propria definiție a neobișnuitului extraordinar au înțeles că nu își vor câștiga aprecierea autentică dacă nu recunosc că au și părți ce pot fi modelate și uneori chiar schimbate. Ei știu că, cu cât petreci mai mult timp ascunzând ceea ce semnifici, cu atât te vei priva de oamenii care îți sunt compatibili.
Oamenii fericiți sunt sinceri si nu caută superficialitate ci caută autenticitate. Ei abia așteaptă să întâlnească oameni cu care să poată celebra și părțile mai puțin luminate ale experienței umane.