Cum putem face ca lumea să fie mai bună, fiecare dintre noi?
Urmărind ceea ce ne oferă un sens și nu ceea ce este prielnic
A ridica astfel de întrebări deja ne face oameni mai buni, pentru că conștientizăm rădăcinile, avem gânduri care crează emoții ce produc comportamente de schimbare.
În viață dacă urmărim ceea ce are sens și nu ceea ce este prielnic , vom ajunge să stăm față în față cu greutățile și sacrificiile pe care uneori este nevoie să le facem pentru a ajunge ca viața noastră de fapt să capete un sens. Dacă învățăm să ne concentrăm pe lucruri cu adevărat importante și nu pe plăcerile imediate, să nu evităm greutățile de astăzi pentru a putea simți satisfacția de mâine, putem ajunge să fim oameni mai buni, înțelepți și fericiți pentru că ajungem să acordăm atenție lumii interioare și apoi reușim să privim și lumea exterioară prin ochii lumii noastre interioare.
Acordarea atenției lumii din jurul nostru se poate face în momentul în care învățăm să avem răbdare cu lumea noastră proprie și asta înseamnă să petrecem timp cu noi înșine. Dacă reușești să te întrebi ce poți face ca lumea să fie mult mai buna, deja ai făcut un salt imens în evoluția personală și ai ajutat și la evoluța omenirii. Dacă noi oamenii nu petrecem timp să ne cunoaștem , vom ajunge să absorbim ideile aleatoare și conflictuale ale celorlați despre noi. Iar acest lucru se va manifesta în exterior, pentru că vei crea povești bazate pe ceea ce crede celălalt și nu pe ceea ce reprezinți tu.
Oamenii întodeauna o să aibă păreri diferite și te vor privi ciudat dacă nu te încadrezi în fișa postului , dar este oglinda lor iar uneori a fi normal înseamnă a te împotrivi firii tale, iar tu ca om ești prețios așa cum ești, vast și real, autentic și fundamental. Nu există oameni răi cu idei conflictuale, există doar oameni cu experiențe neplăcute care nu au reușit să ofere un sens greutății , iar potențialul nefolosit uneori se transformă în durere.
Cine nu caută o lume mai bună? Indiferent prin ce se manifestă, fiecare om tinde să ajungă să simtă că duce o viață buna, însă cheia care deschide ușa stării de satisfacție stă de fapt la granița cu sufletul. Traiectoria unei vieți bune stă în interiorul fiecaruia, a ști cine ești la un nivel profund și intim este cel mai bun mod de a te proteja de interiorizarea opiniilor celorlați. Cunoașterea și internalizarea propriilor valori personale ajută la pașirea prin viață cu încredere și fără teamă de eșec.
Totul este în continuă mișcare și există lucruri mărunte prin care fiecare dintre noi poate ajuta ca lumea să fie mai bună. Făcând cunoștință cu autenticitatea individuală, observarea acțiunilor și alegând binele.