Epoca invatarii constante

Noi putem fi orice alegem noi sa fim

Alexandra Androne
2 min readAug 29, 2022
Photo by NASA on Unsplash

De Alexandra Androne

Este important sa ne cunoastem pe noi, sa stim unde ne situam fata de societate, pentru simplu fapt sa stim cand este vorba despre noi si cand este vorba despre situatiile altora. E necesar sa ne cream un sentiment de increderesi siguranta in propria persoana si sa nu simtim ca avem nevoie sa umplem un gol. Insa daca observam ca avem nevoie sa umplem un gol, ne putem duce catre o resursa care ne face vibram si care va misca incet energia reziduala stocata in corp. Acea energie reziduala se numeste amprenta traumatica.

Prin prisma experientelor de viata, traite anterior, mintea stie doar o solutie. Acea solutia care te-a ajutat in trecut dar in prezent e mult mai daunatoare decat utila, iar modul in care tu continui sa actionezi in prezent la fel ca in trecut este pentru ca apelezi la solutia invatata anterior si pentru ca exista un atasament fata de un comfort. Mintea nu doreste sa cunoasca ce este nou.

Cand incepem sa observam ca avem si alte solutii la indemana, vom intelege ca realitatea pe care o cream singuri inseamna stabilitate si ca absolut tot ceea ce decidem constient si nu prin prisma mencanismelor de aparare, reflecta ceea ce se intampla in interiorul nostru si dorintele pe care le avem.

Uneori suntem pe pilot automat si nu alegem noi situatii, pentru ca suntem familiarizati cu emotia si sentimental solutiilor trecute, ceea ce inseamna ca organismul si corpul au preluat un anumit tip de energie, un instrument care de fapt iti consuma energia psihica si emotionala.

Adevarata schimbare in materie si la nivel interior apare cand contribui constient la dezvoltarea personala iar acest lucru prespune sa traim in epoca invatarii constante, acea epoca care iti arata unde e drumul tau in viata si ca lupta contra curentului psihic/ emotional, doar amplifica haosul din viata ta. Epoca care te ajuta sa descoperi ca exista si alte solutii pentru situatia in care te aflii, pentru ca intr-o alta dimensiune, intr-o alta parte a universului, totul deja este vindecat si rezolvat.

Abordarea propriei constiinte reprezinta o fuga catre tine, nu departe de tine. Orice lucru nou pe care il inveti, de fapt reprezinta un pas in plus spre portalul vietii pe care o doresti. Insa uneori solutiile aplicate in trecut, blocheaza drumuri din prezent si ne tin pe loc. Eimportant sa invatam sa alegem solutii noi si sa ne deschidem noului, pentru ca noi putem fi orice alegem noi sa fim.

Epoca invatarii constante conduce la evolutie si liniste interioara.

--

--