Esenta interioara este diferita, in rest suntem identici

Alegerile constiente fac diferenta

Photo by on

de Alexandra Androne

Este responsabilitatea noastra sa privim cu ochii deschisi catre ceea ce nu stim dar totusi sa incercam sa privim obiectiv si ceea ce cunoastem deja. Oare asta e cheia care aduce omul din ratacirea proprie ?

Lucrul cu sinele este menit sa aduca un echilibru intre haos si ordine si o certitudine catre dezvoltarea unei structuri puternice care defineste practic progresul vietii.

Ce inseamna asta ? Inseamna ca ramai treaz in fata propriei incertitudini si alegi constient ca vrei sa iti dezvolti fiecare latura a propriei tale experiente. Cand alegi constient sa iti creezi axioma, vei invata sa nu mai pui la indoaia lucrurile pe care te bazezi, iar aici ma refer la esenta pe care o detine fiecare om in general. Esenta este diferita, in rest suntem identici, iar alegerile constiente fac diferenta.

Pentru a face alegeri constiente trebuie sa invatam sa nu ne mai identificam doar cu ceea ce stim deja, suntem mai mult decat experienta trecutului si proiectia viitorului. Uneori proiectam viitorul pe baza a ceea ce stim deja, insa ceea ce nu cunoastem poate face diferenta, mai ales in trairea prezentului.

Insa nu e de condamnat daca mentii un comportament care nu iti aduce un plus in viata la acest moment , se intampla asta din cauza experientelor din trecut care au lasat amprente asupra a cine crezi tu ca esti. Insa ca om esti mult mai mult decat o experienta negativa. Pana la urma esti cine te creezi tu, ci nu experientele pe care le-ai trait si care la randul lor au creat conceptii gresite despre propria persoana.

Explorarea constanta a lumii inconjuratoare regenereaza constant natura umana si cand esti atent la ceea ce faci, gandesti, spui, simti, vei invata sa iti creezi claritate si nu vei mai simti ca nu traiesti in ordine, iar experienta prezentului va anula experienta trecutului.

Experienta prezentului inseamna schimbarea locului si anume unde te situezi fata de sine, experienta trecutului inseamna unde te situai fata de ceilalti. Arareori alegem sa parasim experienta trecutului, pentru ca se creaza un vortex al dezordinii interioare si simtim ca suntem blocati intr-o bucla. Insa este necesar sa stii ca totul se intampla conform planului. Iar uneori planul vietii poate creaza confuzie si disperare in sufletul omului insa cand inveti sa iti faci ordine in suflet si minte, vei simti ca mergi pe un drum drept, dar ai capacitatea sa fii atent la absolut tot ceea ce te inconjoara. Iar apoi planul vietii va crea liniste si evolutie.

Cand esti atent la ce se intampla in jurul tau

Viata nu se traieste in doi timpi si trei miscari, se traieste cu rabdare si asta va compensa haosul trait, pentru ca vei invata sa iti acorzi atentie tie si atunci este imposibil sa nu ai posibilitatea sa intalnesti ocazii care te fac sa zambesc, sa traiesti si sa te bucuri.

Mobilitatea mentala si flexibilitatea sufleteasca iti usureaza existenta si nu te vei simti afectat de vulnerabilitatea proprie, iar asta uneori ajuta la conturarea vointei pentru a descoperi cum sa traversezi cu calm si cel mai agitat ocean.

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store