Experienta simtirii autentice sau cand vindecarea isi face loc

Alexandra Androne
3 min readJun 3, 2022

--

Abilitatea de a te adapta la situatii nefavorabile si abilitatea de a alege constient sa nu ramai in acel mediu.

Photo by Lenstravelier on Unsplash

de Alexandra Androne

Toate experientele, trairile, sentimentele, emotiile, oamenii, pe care i-am intalnit la un moment in viata, fac parte din drumul catre sine. Iar cand inveti sa nu iti mai schimbi felul de a fi, de a te comporta, in functie de ceea ce gandesc altii despre tine, atunci stii ca esti cu un pas mai aproape de cine esti cu adevarat. Astfel incepe vindecarea. Stii ca te intorci catre tine cand cand cine esti la interior se adevereste in exterior si cand trezesti parti din tine care iti valideaza prezenta ta pe acest pamant. Cand nu exista distanta intre cine esti, ce faci si ce simti.

Tot ceea ce ne inconjoara sunt semne, ghizi, care ne indruma catre ce directie sa mergem. Iar acesti ghizi ne indruma sa urmam calea sufletului, calea cea mai simpla. Calea simpla de care omenirea fuge si alege sa urmeze drumul mintii si al compromiselor. Sa urmezi calea sufletului, inseamna sa iti schimbi obiceiurile difunctionale si sa te lasi purtat de acest proces inaltator care te conduce catre sine si te ajuta sa iti descatusezi potentialul.

Vindecarea incepe cand ai curaj sa te uiti in interiorul tau, sa inveti sa stai cu senzatiile neprocesate in urma evenimentelor traumatice, sa ai curajul sa te ancorezi in resurse pentru a diminua emotiile negative care nu au identitate.

Cand tot ceea ce inconjoara devine o unealta pentru tine, sa stii ca detii puterea.

Uumbra zilelor apuse nu iti mai croieste drumul in viata, pentru ca acum iti creezi o viata armonioasa, in care lasi curajul sa iti fie martor. Cand accesezi sinele, te simti mai conectat cu viata, cu natura, cu oamenii pe care ii intalnesti, cu vietuitoarele, pentru ca de fapt intelegi ca tot ce te inconjoara se afla deja in interiorul tau, iar fluxul de energie se schimba in stari de compasiune fata de sine si iubire fata de cine esti.

Vei deveni fiinta umana care se poate adapta la situatii nefavorabile, insa vei alege sa nu ramai in acel mediu. Aici este momentul cheie care face diferenta dintre a trece sau nu granita catre suflet.

Imi place sa fac analogii ca sa pot ajuta omul sa intelegea conceptul pe care vreau sa il exprim. Iar acum vreau sa spun ca atunci cand incepe drumul vindecarii, nu inseamna ca nu vor mai exista momente de cumpana. Inseamna ca nivelul de constiinta creste si este direct proportional cu energia inimii care bate in pieptul tau. Ce inseamna asta?

Inseamna ca esti pregatit sa stai din nou fata in fata cu adevarul, adevarul din tine. Iar declansatorii din exterior ii vei putea trata asa cum tratezi un necunoscut pe care il intalnesti si te intreaba cat este ceasul.

Necunoscutul petrece cu tine un timp cu durata limitata, asa si declansatorul. Apare, dar nu ramane, asa cunosti ca vindecarea se arata.

In mediul academic al psihologiei, asta se numeste rezilienta. Iar rezilienta intr-adevar se contruieste pas cu pas, caramida cu caramida, cu ajutorul experientelor prin care am trecut pana in prezent. Zic cu ajutorul, pentru ca daca nu existau situatii difcile, prezentul nu exista, tu din acest prezent nu erai sub aceasta forma.

Iar acum esti forma care are curajul sa cunoasca senzatiile propriului corp si forma care are curajul sa intalneasca alte forme care ti se asemana.

Curajul pentru trezire continua iar pentru tine este suficient sa simti ca doresti ceva, de dinainte sa ajungi sa pui in practica. Pentru ca ai invatat sa te aliniezi cu tine ca apoi sa te poti alinia cu ce observi in exterior.

Asta se intampla.. cand te intorci acasa. Iar acasa esti tu.

--

--