FERICIREA: ca sentiment si ca actiune

Alexandra Androne
2 min readOct 6, 2022

--

Photo by Colton Sturgeon on Unsplash

Fericirea reprezinta o intreaga retea de actiuni, sentimente, emotii si ganduri, care se completeaza reciproc.

Cu totii tanjim dupa fericire si ne straduim sa o obtinem, dar oare se intampla sa intelegem gresit sensul fericirii?

In loc sa urmaresti sentimentele de fericire si gandurile optimiste, incearca sa te concentrezi pe crerea unei vieti care iti ofera un sens. Lucrul acesta va naste in interiorul tau un sentiment de implinire, care iti va aduce satisfactie si este si de lunga durata.

Fericirea ca sentiment: cand acordam fericirii conotatia de sentiment, e bine sa stim ca la fel ca toate celalalte sentimente, cu timpul vor disparea, pentru ca sunt temporare si reprezinta lucru de suprafata.

Fericirea ca actiune: cand luam contact cu lucrurile si activitatile care conteaza cu adevarat pentru noi si carora le acordam valoare si o semnificatie aparte. Precum o plimbare in natura, cafeaua de la ora 11 sau cititul: sunt actiuni care sporesc cadrul de siguranta si iti va permite pe viitor sa iti aduci propria contributie in materie de adapatre pentru fiecare situatie sociala.

Daca cautam in viata sa fim bucurosi si sa simtim sentimentul de fericire, vom afla de fapt ca viata petrecuta in cautarea acestor sentimente este de fapt lucru de suprafata.

Realitatea este ca viata este alcatuita si din durere, frustrare emotii negative si nu avem cum sa nu ne intalnim cu ele. Constientizarea sentimentelor negative va transforma relatia pe care o ai cu acestea si vei invata sa iti exprimi gandurile si sentimentele intr-un mod diferit si mult mai sanatos. Creezi spatiu de desfasurare pentru fiecare sentiment si vei crea o relatie de prietenie cu toata gama de emotii umane, atunci se traieste cu adevarat fericirea.

--

--