Imperfectiunea construieste realitatea

O perspectiva reala a vietii

Alexandra Androne
2 min readMay 2, 2022

--

Photo by Vlad Hilitanu on Unsplash

de Alexandra Androne

Deseori tindem sa ne indreptam atentia catre tot ce este perfect, ca scos din cutie. O actiune care aproape ne desparte de intalniea cu adevaratul nostru drum. Nevoia de perfectiune vine din a umple un gol pe care il simtim la interior si din tendinta de a ne compara cu ce vedem in jurul nostru. Dar, este necesar sa intelegem ca suntem unici iar asta ne face diferiti si frumosi.

Acest lucru poate suna ciudat, dar cand ajungi sa te mandresti cu imperfectiunile, ranile, cicatricile pe care le ai, cele vizibile dar si cele interioare, atunci puterea este in mainile tale. Pentru ca in viata, totul depinde de noi, de actiunile pe care le facem, de cum gandim, de cum simtim si de permisibilitatea pe care ne-o oferim pentru a face tot ceea ce ne dorim.

Daca incerc sa privesc din alt colt al camerei, inteleg ca perspectiva frumoasa a vietii incepe cand imi dau voie sa privesc partea reala, autentica, transparenta, a vietii mele. Sa fii transparent isneamna sa fii usor de citit, sa iti spui adevarul si doar adevarul, sa te privesti in oglinda clar si fara dungi. Dar, am inteles, a fi imperfect este ca un joc care necesita interactiune deplina cu nevoile, simturile si gandurile care transced realitatea imaginata si cea cu adevarat creata. Realitatea imaginata este acea parte din noi pe care am preluat-o din mediu, iar cea cu adevarat creata este partea pe care am ales sa o cream singuri.

Perspectiva reala, autentica si imperfecta, inseamna ca este necesar sa ne bucuram de calatoria de a ne defini si de a ne iubi din ce in ce mai mult, cu cat zilele trec, chiar daca incepem sa vedem si imperfectiunile vietii. Cand urmarim sa fim perfecti cu ceilalti si sa obtinem perfectiunea, uitam defapt pentru ce am pornit pe acel drum si uitam de dorintele noastre interioare. Si unde mai este farmecul ?

Autenticitatea doare pentru ca se elimina credinte disfunctionale, imperfectiunea te ajuta sa te privesti in amanunt, insa perfectiunea rupe bucati din tine. Rupe bucati din tine pentru ca nu iti dai voie sa fii cine esti tu cu adevarat, iar viata cu adevart incepe cand inveti sa traiesti liber. Liber de constrangeri, de credinte, programe, incertitudini, prezumtii si liberi de anumiti oameni.

A fi perfect de imperfect, este mult mai frumos si usor de iubit

Perfectiunea vine din exterior, imperfectiunea vine din interior. Perfectiunea apare din parti ale mintii, imperfectiunea apare din intalnirea cu sufletul. Cheia catre o viata buna, care inseamna sanatate emotionala si mentala, conduce la accesarea propriei identitati care te va ajuta sa iti intelegi cu adevarat realitatea.

--

--