Mintea libera ofera sens prezentului si nu concluzioneaza, iar atunci spiritul devine si el liber

Photo by Joey Kyber on Unsplash

de Alexandra Androne

Avem abilitatea sa aducem un sens fiecarei experiente pe care o traim, sa dam un sens prezentului si nu trecutului.

Daca vrem sa schimbam sau sa modificam un comportament , in primul rand este recomandat sa identificam convingerile noastre limitative care ne blocheaza sa ne atingem scopul si care impiedica transformarea reala in care putem accesa esenta interioara.

Avem nevoie de timp de analiza si sa oferim timp timpului. Timpul reprezinta cea mai sensibila arie a vietii si cea mai scumpa posibila moneda a sistemului. Daca ar trebui sa incepem sa platim cu timp pentru o cafea, o excursie, un serviciu medical, cred ca atunci am intelege cu totii ca timpul este limitat si niciodata garantat. Iar tu esti singurul care poate alege sa investesti timpul pentru tine.

Ai rabdare cu tine si cu evolutia pe care o ai in fata. Ai rabdare cu oamenii care te inconjoara si alege constient cui vrei sa ii oferi timpul tau sau prin ce tip de experiente vrei sa iti consumi timpul. Pentru ca timpul nu este garantat si tot ce te inconjoara va face parte si va ajuta la evolutia ta psihica, materiala si spirituala.

Schimba modul in care te raportezi la ce te inconjoara, pentru ca tu esti pilotul propriei tale vieti, la tine este controlul suprem iar cand inima preia conducerea in transformarea ego-ului, devii liber. Liber de credinte vechi care nu iti mai folosesc acum.

Identifica ce credinte ai despre viata, relatii, lume, experiente si descrie-ti existenta in cuvinte cheie, calitati si defecte. Nu sunt fana separarii unui intreg in doua parti, insa asa am fost obisnuiti sa lucram mental.

Realitatea nu e negativa sau pozitiva, este neutra, e asa cum ti-o creezi tu pentru ca tu esti creatorul vietii tale. Vei decide apoi care convingeri sunt benefice sau din contra care te limiteaza si nu iti permit sa iti traiesti experientele la potential maxim. Sa fii atent la corpul tau cand intri in contact cu parti care nu iti creaza confort, pentru ca atunci poti observa semnalul cel mai important si vei vedea ce poti modifica.

Alege sa devii observatorul interior constient si atunci sabotorul sistemului tau va ceda, iar cand iti accesezi puterea, nici daca vrei nu te mai poti intoarce unde ai fost candva, acolo jos.

Alegerea are putere creativa si cand omul intelege asta, intelege viata. Umanitatea se ascensioneaza cand intelegem ca individualitatea este partea suprema a unui intreg si ca ceea ce traim in prezent are legatura doar cu prezentul. Sa invatam sa punem accent si sa justificam actiunile din prezent, nu cele din trecut. Avem abilitatea sa aducem un sens fiecarei experiente pe care o traim indiferent de locul unde ne aflam, iar prezentul te invata sa oferi un sens si sa te simti liber.

Sa dam un sens prezentului, nu trecutului. Trecutul este inclusiv minutul care s-a consumat. Traieste aici unde esti pentru ca aici sufletul infloreste cand mintea devine libera de concluzii si pareri. Sa apreciezi timpul pe care il simti si traiesti face parte din evolutia umana, inseamna sa traiesti din inima si sa lasi acest lucru sa fie experimentat in exterior pentru a putea inspira oamenii care te inconjoara, dar mai ales sa te inspiri pe tine in fiecare zi.

Traieste si nu concluziona, alege sa traiesti prezentul, anima-ti sufletul cu ce te face sa zambesti si conecteaza-te cu lumina pe care o emani.

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store