MODUL ÎN CARE INTERPRETĂM REALITATEA ESTE VITAL PENTRU EVOLUȚIA UMANĂ

Să vezi lumea dintr-o altă perspectivă, cu alți ochi

Photo by Panuson Norkaew on Unsplash

de Alexandra Androne

In procesul evoluției umane cât și în terapie, e important să știm să rostim povestea corect și clar, nu doar pentru cei din fața noastră, ci și pentru noi înșine. Uneori acționăm dintr-un singur punct de vedere și nu vedem că există și alte cai.

Punctul de vedere este experiența pe care ai trăit-o si te ține blocat într-o cușcă. Acționezi și mergi prin viață privind doar dintr-un singur punct de vedere, pentru că doar așa ai știut la nivel inconștient că se poate.

Perspectiva este ce poți să trăiești de acum încolo dacă îți dai voie să zbori din cușcă, sau cel puțin să faci cunoștință cu mirosul libertății individuale și interioare. Acționezi și zbori prin viață cu aripile larg lansate, pe drumuri poate necunoscute însă la final simți satisfacția necunoscutului. Perspectiva face referire la atitudinea pe care omul o are cu privire la un eveniment și la modul în care se pot crea soluții, altele decât cele cunoscute deja. Este vital pentru procesul de vindecare să existe o schimbare de perspectivă. Un fel de aha, deci se poate și altfel, decât știam eu.

Deseori povestea este spusă dintr-un loc în care s-au creat deja opinii față de propria persoană pe baza altor personaje deja existente într-o poveste scrisă de la un alt nivel de conștiință decât cel la care te afli acum, sau a altor situații care nu a oferit persoanei în cauză opțiunea să cunoască și alt mod de a se desfășura lucrurile, un mod sănătos, flexibil și înțelegător.

O schimbare de perspectivă necesită flexibilitate în cadrul sistemelor noastre de credințe, a regulilor setate și a modului în care alegem să ne raportăm la exterior. Absolut tot din lumea asta poate fi transformat într-un proces de învățare dacă există suport și înțelegere.

Schimbarea de perspectivă în fața unei situații te poate ajuta să te bucuri de toate lucrurile pe care pana acum poate nu le-ai observat și poate sa vezi lumea mai altfel decât ai văzut-o pana acum. Nu este necesar să te prefaci că o situație neplăcută nu a creat disconfort ci să alegi să vezi situația în care te afli și dintr-o alta perspectivă, una mai pozitivă.

Acest lucru da, poate sa fie privit ca pe o provocare, dar plina de satisfacții pe termen lung. Îmi spunea o prietenă “aleg să văd în soluții” , iar asta înseamnă că nu se mai sădește îndoiala în acțiune , pentru că schimbi perspectiva. Uneori privim lumea pe pilot automat și intrăm în stare de conflict interior, dar uneori răspundem conștient în fața situațiilor care apar. Asta asta se întâmplă pentru că reușim în timp real să schimbăm perspectiva și generăm stare de înțelepciune, maturitate, empatie, bucurie.

Din starea de prezență gestionăm situația cu calm, răbdare și înțelepciune, dar există și situația în care începem să citim povestea minții și atunci nu putem să percepem realitatea autentic, pentru că percepțiile o deformează. Dar, să vezi lumea dintr-o altă perspectivă, una mai optimista te ajută să fii mai în contact cu realitatea care te înconjoară și te aduce mai aproape de bucuria și pacea interioara.

De ce? Pentru că îți acorzi șansa să creezi o potecă între tine și divinitate în care te inviți să fii și sa ai un motiv de fericire pentru orice. O poteca, pe care lași sinele să existe în stare pură și să nu mai cauți salvarea în exterior, pentru că ea este deja în tine.

Ce va ieși mai departe dacă alegi să te raportezi la viață într-un mod pur și absorbit de tot ceea ce poți să creezi, poate să fie fuziunea perfectă între corpul, sufletul și mintea ta.

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store