Natura ne ajuta sa ajungem pe cai diferite in acelasi loc

natura: existenta autentica a fiecaruia

Photo by Friderike on Unsplash

de Alexandra Androne

Apare un moment in viata, cand este necesar sa lasam natura sa ne aminteasca ce se ascunde in spatele adevaratelor noaste culori si sa invatam sa raspandim in univers melodia personala, care va ajuta pamantul sa vibreze. Sa ramanem in natura ne intareste credinta de a descoperi adevarata paleta de culori care ne ofera acea stare de bine si pace.

natura: existenta autentica a fiecarui individ, o realitate care nu pote fi pusa la indoiala

Dincolo de sfera materiala avem o existenta care ne permite sa visam in noapte, dar si cu ochii deschisi. Nu visam cu mintea chiar daca creierul este implicat in proces, noi visam cu sufletul. Unoeri apelam la cosmetizarea prorpiei naturi, iar atunci ne indepartam de cine suntem cu adevarat. Iar in momentul in care ne cream alta natura, inseamna ca putem scapa de conditionari si programe, pentru ca au fost atasate unei naturi care nu este autentica, nu este reala si nu ne apartine.

Prin prisma programelor transmise din stramosi dar si a programelor invatate si preluate din mediu, ne blocam accesul la propria arta.

Mult timp s-a trait cu impresia ca solitudinea blocheaza accesul la propria arta, insa solitudinea nu este sinonim cu izolarea patologica aka singuratate. Cand discutam de patologie, facem referire la durerea simtita si la deconectarea de lumea sociala care este considerata infricosatoare de catre individul care simte acest lucru.

Este aspect de nuante si desi inclinat catre solitudine, omul constient nu fuge de prietenie, iubire si nici nu il apasa prezenta solitudinii, pentru ca nu este aspra si izvoraste din liniste interioara. Este acea stare care conduce la o cunoastere mai profunda despre sine si despre motivele pentru care fiecare vis pe care l-ai avut la un moment dat, s-a indeplinit sau nu. Solitudinea ne transpune in natura creativitatii personale si cu alte cuvinte este o alta ocazie de a ne reinnoi fiecare gand pasnic si de a inlocui fiecare gand nemultumitor cu un altul care ne ajuta sa ne simtim inima cum bate si cum libertatea se transforma in cascada de emotii pozitive.

Solitudinea ne ajuta sa ne intoarcem acasa, la realitatea personala.

Pentru ca fiecare celula din corp se poate regnera daca permitem asta si inseamna sa ne dam voie sa fim vulnerabili si sa acceptam parti din noi care au fost ingropate si refuzate.

Insa asa cum si filosoful Paul Tilich spunea “ cuvantul singuratate a fost creat pentru a exprima durerea de a fi singur, iar cuvantul solitudine a fost creat pentru a exprima gloria de a fi singur. “

Cand dam voie naturii sa ne transmita ca putem accepta existenta magiei dincolo de o minte blocata de ganduri, reusim sa ajungem in acelasi loc cu oamenii care ne sunt meniti sa fie in viata noastra. Cand oamenii ajung sa aiba un nivel inalt de constiinta, nu mai vaneaza experiente sau oameni, pur si simplu lasa frumosul sa se intample la momentul potrivit.

Alergand dupa un lucru, un om, o situatie care nu face parte din natura noastra, ne blocam existenta la nivel energetic si nu reusim sa fim in locul potrivit la momentul potrivit, pentru ca am fost ocupati sa nu fim pe pamantul sacru. Accesarea naturii personale deschide cai catre noi posibilitati si aduce libertate spre starea de a fi, liber de conditionari si limitari impuse de societate si de noi insine. Cand ne accesam natura putem sa experimentam la un nivel inalt, fiecare vis, viziune si traire, pentru ca atunci intram in contact cu divinitatea interioara, cu intuita. Cand mintea noastra e libera de ganduri, sufletul e plin de speranta, iar natura poate sa isi intre in drepturi, acele drepturi care vor conduce la acceptarea propriei realitati.

Realitatea nu se refera doar la ce vedem in mediul fizic, ci si la lumea noastra interioara, care este alcatuita in primul rand din capacitatea de a observa si a ne putea razvrati in fata provocarilor. Sa iti accesezi natura inseamna sa cunosti ca nu va fi tot timpul lapte si miere, vor exista zambete si lacrimi, dorinte si suspinne, alb si negru, apus si rasarit, insa mai presus de toate vei invata sa fii liber si sa traiesti fiecare moment asa cum doresti.

Pentru mine a devenit foarte clar ca natura autentica a omului nu poate fi stearsa. Poate fi blocata, acoperita, refuzata, insa niciodata stearsa, pentru ca este adanc inradacinata in noi. Calatoria pe care o facem pentru a avea acces la natura noastra, va face ca pasiunea pentru viata sa creasca si noi orizonturi sa se arate.

Suna supraomenesc “natura interioara si personala”, insa defapt face apel la constiinta de sine care inseamna sa te poti intelegi pe tine. Sa te intelegi pe tine in materie de emotii, slabiciuni, conditionari, comportamente, libertatea care iti apartine de a seta limite. Am invatat ca setarea limitelor ajuta la deblocarea noilor experiente si la desfasurarea sufletului asa cum doreste, fara acea spaima din spate de a fi judecat pentru ceea ce esti si ceea ce oferi.

Povestea mea cu natura autentica a inceput cand am ales sa petrec timp cu mine, iar acest lucru a stimulat constiinta de sine si auto-cunoasterea. Insa am avut ziduri pe care cu greu le-am dat jos, tencuiala care imi bloca partile magice ale sufletului si care nu imi permiteau sa devin cine sunt si sa am curajul sa reflectez la mine si nu la cum ma percep altii sau la ce alegeri fac altii.

Ma consider nororocoasa, pentru ca meseria de psiholog a stimulat realitatea mea, care nu poate fi pusa la indoiala si doar permisa de catre mine.

Cand alegem sa fim altfel decat natura ne-a inzestrat, practic anulam biletul de calatorie catre cele mai frumoase destinatii si catre cei mai frumosi oameni. Dar cand alegem sa fim autentici, transparenti si dezbracati de fiecare conditionare, atunci calatoria cu adevarat incepe si logica si instictul vor fi folosite doar in cazurile in care este necesara folosirea lor, iar intuitia va fi solutia la care vei apela. Pentru ca intuita este sufletul si sufletul esti tu, deci vei asculta de tine, nu de cei din jur.

Cunoastere de frumos inseamna cunoastere de sine, iar libertatea sufleteasca si intelectuala inseamna ca accesarea naturii ne va duce pe cai diferite in acelasi loc. Acel loc care ne este menit si unde vom fi liberi sa visam.

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store