Natura umană este curioasă- răspunsul real se află în interiorul fiecărei persoane

Alexandra Androne
2 min readJan 26

--

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

de Alexandra Androne

Societatea a devenit comercială și creează o imagine unică pentru fiecare individ în parte. Nu permite oamenilor să se lămurească cu adevărat cine sunt și ce își doresc de la sine, practic învață omul să se reducă la tăcere singur. Societatea îndepărtează omul de natura sa instinctuală și oamenii ajung să se simtă vlăguiți, lipsiți de forță decizională asupra propriei vieți. Creează o imagine confuză mai ales în rândul oamenilor speriați și amorțiți, care au trăit toată viața într-un mediu restrictiv.

Oamenii nu sunt meniți să stea în umbră, să fie nefericiți și neîmpliniți, ei trebuie să plutească în sinceritate față de sine și să lucreze materia brută așa cum își doresc ei cu adevărat. Nu am fost învățați că nu trebuie să ne potrivim în orice loc și că putem urma propriile poteci.

Având curaj să adresezi întrebările despre viață, ființă, dragoste, stele, animale, îți ridici singur mingea la fileu și te obligi să devii un om care își exprimă cea mai profundă dorință a sufletului. Adresarea de întrebări, devine un mod de viață și astfel te vei dezvăța să urmezi norma socială și să îți urmezi sufletul, care de fapt ajută la schimbarea lumii înconjurătoare. Natura umană este curioasă dar i s-a refuzat dreptul la părere iar când acesta alege să își rostească adevărul , ei bine, societatea va trebui să împartă cu el scaunul șoferului.

Răspunsul real se află în interiorul fiecărei persoane, însă scopul întrebărilor este de a ridica niște semne de întrebare în rândul oamenilor care au curajul să fie sinceri și să nu trăiască în mediocritate, ci în moralitate.

Printre beneficiile adresării de întrebări, se enumeră:

  • se privește viața într-o nouă perspectivă
  • vor exista opinii diferite pe care omul nu va avea nicio reținere să le rostească în exterior pentru că învață să se prioritizeze
  • calitatea relațiilor se va îmbunătăți pentru că se va înțelege diferența dintre adevăr și atașament, promisiune și potențial, durabilitate și superficialitate
  • comunicarea va fi punctul forte, iar cea mai dificilă conversație va fi privită ca învățăminte și devine canal pentru schimbare acolo unde este necesar
  • dez-idealizarea oamneilor și adaptabilitatea în spațiul din care simte că nu face parte

Întrebările adresate sinelui îndepărtează omul de superficialitate și atașament, iar apoi îl apropie de conștientizare, bunătate și adevăr individual.

--

--