Oamenii pe care ii intalnim ne determina fluxul vietii

Alexandra Androne
3 min readFeb 4, 2022

--

Putem sa intalnim mentori, invatacei, oameni blanzi si oameni egoisti, insa am invatat ca toti oamenii sunt frumosi. Oamenii sunt frumosi pentru ca te invata sa iti vezi frumusetea si sa vezi frumusetea lumii inconjuratoare.

Oamenii nu apar intamplator in viata noastra iar pe unii dintre ei, ii manifestam, ii cream si ii intalnim in cele mai ciudate momente ale vietii si in cele mai ciudate locuri. Intalnim oameni care ne schimba perspectiva vietii si ne ajuta sa ne vedem de drum, departe de cine am fost candva.

Ne pierdem ca sa ne regasim si pierdem ca sa intalnim oameni care ne-au asteptat o viata intreaga pentru a se pierde, ca apoi sa se regaseasca.

Insa sunt si oameni care raman, pentru ca langa ei inveti in fiecare zi.

Sunt oameni care merg pe drumuri separate pana la un punct in care le e menit sa se intalneasca pentru a te invata ce este necesar sa stii. Sunt acei oameni pe care ii iubesti, cei care te sprijina, care marcheaza o parte din tine, oameni care lovesc, care nu sunt prezenti, oameni care dezamagesc si in special oameni care iubesc.

Oamenii care trec prin viata noastra rasuna adanc in evolutia noastra, pentru ca fiecare om asaza o caramida la constructia templului nostru.

Intalnirile neobisnuite sunt de fapt acele intalniri cu oamenii din viata noastra, care ne ajuta sa descoperim cine suntem cu adevarat.

Seceta gandurilor pozitive crapa interiorul si pauzele lungi si dese de la introspectie, usuca sinele. O incercare de prietenie extinsa cu corpul nostru ajuta si ne face sa evidentiam parti uitate si prafuite. Insa cu ajutorul oamenilor putem sa crapam carapcea si sa iesim la lumina.

Dar ce frumos crapa si se curata partea uitata, cand incepem sa avem grija de ea si sa multumim pentru tot.

Nimic din ce ne este menit, nu va trece pe langa noi ca fulgerul. Fiecare persoana are propiul drum de urmat, insa noi nu intalnim pe nimeni intamplator si nimeni nu apare in viata noastra din coincidenta.

Traim intr-un univers in care doar prin lectii de viata primite de la oamenii din jurul nostruputem sa invatam sa setam limite si sa ne iubim fiecare celula a corpului.

Dupa lectii invatate si actiuni care schimba manifestari ale sinelui, universul scoate in cale chiar pentru o clipa sau pentru o vreme, oamenii cu care ai avut un drum in viata si datorita carora ai reusit sa ajungi in punctul in care te aflii acum. Dar tocmai din aceasta cauza ajungi sa stai fata in fata cu ei, ca sa iti privesti umbra si partea fragila a sinelui.

Putem sa stam o viata sau cateva clipe, insa intensitatea trairilor creeaza un flux de energie pe care la un anume moment trebuie sa o descarcam. Insa energia se va descarca la momentul in care stai fata in fata cu versiunea ta veche si zambesti la exterior sau la interior.

Versiunea anterioara face parte tot din noi si cand invatam sa ii dam drumul, schimbarea apare; iar umbra oamenilor pe care ii intalnim intareste si dezvolta simtul de a nu a declara nevoi.

Iar oamenii care trec prin viata noastra si nu raman, le zambim. Pentru ca de fapt zambim partii noastre nevindecate si care era ranita. Dar vechea versiunea nu ne mai apartine, avem alt drum de urmat si pavat.

Iar fluxul vietii curge si este determinat de oamenii pe care ii intalnim.

Alexandra Androne 2022

--

--

Alexandra Androne

Psychologist. Writer. Reader. Art lover. Friend of nature. Creative human. True seeker of here and now.