Prima secunda din cele 60, reprezinta un nou inceput

Un nou inceput inseamna sa devii hoinar prin viata si sa te lasi suprins de ce iti ofera prima secunda din cele 60.

Photo by Renee Kiffin on Unsplash

de Alexandra Androne

Un nou inceput poate fi considerat pleonasm insa poti face alegeri si pentru inceputuri vechi. Dar, intodeauna ce este nou are un aer aparte si o doza unica de speranta pentru mai bine si pentru mai frumos. Inceputurile vechi, cele disfunctionale, au modelat comportamentele actuale si au creat rani adanci emotionale, care apoi dezvolta trauma.

Si timpul nu vindeca amprentele traumatice, el doar creaza spatiul si mediul echilibrat pentru a invata sa iti cunosti senzatiile neprocesate din timpul evenimentului traumatic.

Asa cum Peter Levine spune, trauma face parte dintr-un proces fiziologic natural caruia pur si simplu, nu i s-a permis sa fie dus la incheiere.

Prima secunda din cele 60, ne face cunostinta cu adevarul si cu schimbarile care pot aparea atunci cand ne avantam intr-o lume necunoscuta, complexa si misterioasa. Prima secunda ofera fericirea clipei pe care o traim si ne ajuta sa constientizam ceea ce este cu adevarat valoros in viata noastra.

Cand simtim adevarul, prima secunda devine o eternitate pentru ca experienta simtitii ne ofera o baza puternica pentru reconectarea cu noi insine. Vreau sa mentionez ca nu este de ajuns sa oferim atentie doar gandurilor, pentru ca si corpul stocheaza amintiri si doar asa putem sa intelegem cum functioneaza propriul sistem.

Adevarul rostit sau simtit,inseamna prezenta unui nou inceput si permite conectarea cu viata. Fluxul de energie se schimba pentru ca vechiul nu mai rezoneaza cu noul, iar gandurile si emotiile care apar schimba total perceptia asupra actiunilor tale. Noi oamenii, aveam o putere interioara pe care o putem accesa oricand dorim. Trezirea adevarului poate aduce fantomele trecutului inapoi, insa asta nu inseamna ca nu putem contine prezentul ci doar ne arata fragilitatea adevarului ascuns.

Adevarul, reprezinta o calatorie dincolo de puterea fricii si a modului de supravietuire. Este poarta catre descoperirea sinelui daca iti permiti sa privesti mai mult in interior, decat in exterior. Pentru a reusi sa ne conectam la adevar, e important sa reusim sa nu mai ramanem agatati de lucruri intamplate in trecut, pentru ca oferim prea mult concentrare si energie a unor lucruri care oricum nu mai pot fi schimbate.

Prima secunda din cele 60 reprezinta adevarul care este imprescriptibil, adica va ramane valabil pentru todeauna, daca ai curajul sa iti citesti adevarul prescris de tine nu de cei din jurul tau. Este ca un puzzle, astazi pui o piesa, maine adaugi o alta si tot asa, pana reusesti sa completezi intreaga poveste. O poveste scrisa de tine, pentru tine si pentru partile din tine care asteapta cu neradare sa fie descoperite pentru a-ti oferi acel nou inceput.

Dupa trauma devii hoinar prin viata si incepi sa simti mirosul florilor, sunetul naturii si cerul senin, insa doar daca iti dai voie si esti curios de cum esti tu in substrat. Adevarul din substrat esti chiar tu, cel autentic, transparent. Pentru a putea invata sa functionam conform propriilor noastre credinte este necesar sa dam straturile deoparte si sa curatam idei, ganduri, comportamente care ne afecteaza dezvoltarea personala.

Ceea ce am inteles eu : viata este despre iubire, adevar si transparenta, iar un nou inceput aduce magie. Magia care se afla in acele lucruri mici, plapande si pe care nu ai paria ca te-ar putea face fericit. Insa prina secunda petrecuta intr-o zi in soare aduce seninatate iar prima secunda intr-o zi in slitudine aduce decizii constiente, acolo unde frica nu are loc. Fiecare decizie pe care o iei pentru tine si fiecare vis pe care il pui pe hartie reprezinta un pas spre un nou inceput si atunci iti permiti sa vezi adevarul adevarat.

Si cand iti vei cunoaste adevarul, vei vana adevarul din tot si din toate.

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store