Sa traiesti liber si sa te canti oamenilor

Photo by CHUTTERSNAP on Unsplash

Ca si fericirea, libertatea nu se asteapta si nu se gaseste la colt de strada. Ea se creaza.

O cream singuri prin ganduri, actiuni concrete si riscand uneori totul. E adevarat ca daca risti, probabil o sa fii fericit toata viata si liber sa iti indeplinesti visele.

Libertatea inseamna sa te arati si sa te canti oamenilor. Sa te canti in cuvinte, versuri, poezii, muzica, dans, imbratisari, lacrimi, durere, vindecare, suspine, sperante. Sa te canti asa cum esti si cum iti doresti sa fii.

Sa iti canti viata la trepte inalte si sa te bucuri de cine esti. Iar cand inveti sa te arati, ti se arata si viata, in culori. Sa fii liber in natura si sa fii asa cum esti.

Am facut cunostinta cu ea, nici nu ştiu dacă eram incantata de mirosul ei sau trista din cauza ca mi-a intrat in ochi si ma ustura, ma ustura ca urma sa desprind parti care nu imi apartineau si nu ma ajutau sa cresc.

Nu as putea niciodata sa exemplific cum ma face sa ma simt, sa visez, sa sper, sa ma faca sa simt ca zbor pe gandurile mele pline de dorinte si vise pline de farmec. Da, e agitata dar tot ea ofera liniste. Un pas catre ea si te face sa vrei sa o imbratisezi, sa fie doar a ta, poate doar pentru un minut, o oră, o zi, pentru todeauna.

Acel moment in care esti tu cu tine, in care gandurile tale sunt clare si limpede, de nedescris nu ? Ea nu vrea sa o vezi doar frumoasa, pentru ca ea nu e doar atat. E plina de mistere inca de cand pasesti in lumea ei, pana in largul nemarginit.

Se varsa multe in ea.. ganduri, emotii, sentimente. Cuvintele sunt limitate, dar ea… ea e infinită. Nu as avea cum sa te fac sa pricepi, sa asimilezi, sa intelegi ce semnifică pentru mine. Poate pentru tine e diferit. Poate si tu te-ai intalnit cu ea si o vezi cu alti ochi. Desi in fata ei, ramai fara suflare. Doar gandurile tale zboara iar faptul ca ai calcat intr-o scoică te face să te trezesti la realitate si inveti sa o simti.

Nu ezita sa o cunoşti, sa o intelegi, sa o admiri, sa vorbesti cu ea. Vezi tu, nu a fost lasata aici doar pentru a ne minuna de spendoarea ei. Mulți privesc, mulți admiră, dar doar cațiva o găsesc interesantă şi plină de farmec. Dar poate nu toata lumea e pregatita sa o simta si sa dea drumul la cine a fost candva.

Bea cu poftă din mirosul ei si imbata-te. Sa o ai mereu in preajmă, pentru ca ea iti transmite linistea sau salbaticia ei, lucru bun pentru sufletul tau.

Da, ea… libertatea.

Sa traiesti liber si sa te canti oamenilor, iar briza libertatii sa te atinga bland. E posibil ca trairea sa iti ajunga toata viata.

Alexandra Androne 2022

--

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Alexandra Androne

Alexandra Androne

More from Medium

How to ue DeFi with Coinbase ?

Why is Passive Management gaining popularity?| Index One

Klever Blockchain: A new paradigm in consolidating blockchain tools inside of the same ecosystem

‘Hacker’ or “Robot” Steals NFTs’ Worth’ Millions From Opensea Accounts