Totul se schimba si totul devine de neschimbat

Despre vindecare si iertare

Alexandra Androne
3 min readOct 5, 2021

--

Contactul cu esenta divina si eliberarea de conditionari conduce la topirea gratiilor mentale si sufletesti. Respingem anumite parti ale altui om pentru ca noi nu putem sa intelegem ce semnifica acel lucru, ceea ce nu stim este ca in acelasi timp respingem partea noastra divina. Adevarul divin se simte dar frica tine pe loc fiecare particula autentica care ne construieste intreg ansamblul de emotii si trairi care ne conduc pe drumul iertarii personale.

Fiecare samanta de intristare ar fi bine sa vina la pachet cu un instrument de neutralizare a ei prin simpla insamantare a unei particule de curaj si iubire.

Cand alegem constient sa cultivam adevarul despre noi , de fapt alegem sa mergem pe drumul autenticitatii si sa fim atenti la ce trairi avem. Cand invatam autocompasiunea defapt invatam sa participam la dezvoltarea noastra in raport cu sufletul si cu oamenii care si-au facut loc in el. Tindem sa cadem in capcanele mintii si sa nu schimbam dinamica ei, prin simplu fapt ca actionam din trauma si ne indepartam de partile reale ale sufletului nostru. Dar da, simtim ca se rupe o parte din noi si ca acea parte striga dupa ajutor sa fie lipita la loc, sa aiba iar parte de stralucire. E minunat cand avem parte de constientizari care ne pot schimba viata dar sunt inutile daca alegem sa le trecem cu vederea si perseveram intr-un comportament identic ca cel care ne-a condus in momentul prezent.

Dar momentul prezent este greu de gestionat daca nu avem mecanismele necesare pentru a ne apara , pentru ca creierul nostru este antic si el reactioneaza in fata unui stimul stresant sau a unei frici irationale, sau a unei imaginatii disfunctionale ca in fata unui pericol de moarte. Momentul prezent ne ajuta sa invatam ca lucrurile frumoase pot fi construite si ca lucrurile mici fac diferenta, insa tine doar de noi daca vrem sa facem acel salt catre vindecarea reala. Stiu ca exista blocaje care ne tin pe loc si care nu ne lasa sa ajungem sa vedem luminita de la capatul tunelului..insa simplu fapt ca ne dorim este primul pas spre ea.

Viata merita vindecata

In acel moment in care ajungem sa acceptam ca mintea noastra a fost pe drum cu spini care ne-a oprit de la a ne cunoaste cu adevarat, ne dam seama ca viata e frumoasa si merita vindecata. Cand descoperim ca putem sa ne vindecam si implict viata se va vindeca de la sine. Ne lasam condusi de frici irationale si de ganduri care creaza o discrepanta totala intre ceea ce simtim si cum actionam. Sinele isi cunoaste calea si stie ca partile de lumina pierdute prin univers se vor intoarce la el.

Vindecarea incepe cand alegi sa lucrezi cu magia din tine si sa te dezbraci de emotii, sentimente, gandiri, comportamente si insticte de aparare. Tindem sa ne aparam si sa fugim de noi insine, sa ne izolam si sa ne decuplam de la lumea exterioara, cand de fapt lumea exterioara ne ajuta sa privim cu alti ochi lumea interioara. Este o mare diferenta dintre cele doua..si totul incepe de la ce se sadeste pe solul fiecarei lumi.. si tine de noi sa sadim bunatate, lumina, credinta, intelegere si rabdare. Dar in acelasi timp tine de noi sa le dam timp sa creasca si sa infloreasca.

Facem alegeri gresite pentru ca tindem sa credem ca ce este nou si diferit pare mai bun, exact ..doar pare. Esenta reala sta in suflet si nu in minte si esenta reala cunoaste linia vietii noastre prin simplu fapt ca ne dam voie sa fim vulnerabili cu noi insine si cu cei din jurul nostru. Este un dar pe care ni-l oferim pentru a vindeca partile ranite ale sufletului.

Totul se schimba si totul devine de neschimbat, daca invatam sa comunicam cu sufletul nostru prin lumina si nu prin interpretari.

--

--